El Messa per il Santissimo Natale

Dames en heren, welkom bij Klassieke Klanken. In de gloed van aankomende kersttijd heten wij u van harte welkom op deze speciale ochtend doordrenkt met kerstmagie en harmonie. Terwijl we ons laten leiden door het betoverende kerstthema, markeren we de aanstaande adventsperiode die op 3 december begint, en vangen we vandaag alvast de vreugde en verwachting van deze bijzondere tijd.

Onze muzikale reis begint met een intieme uitvoering van “Stille Nacht” door het Interkerkelijk Mannenkoor uit Drachten. Voel de warmte van samenzang, waarbij we u uitnodigen om uit vrije wil deel te nemen aan deze melodie van gedeelde kerstvreugde. De betovering wordt versterkt met ondertiteling, zodat u desgewenst kunt meezingen en de kracht van gezamenlijke muzikaliteit kunt ervaren.

Onze muzikale reis gaat verder met de tijdloze compositie “Messa per il Santissimo Natale” van Alessandro Scarlatti. Scarlatti, geboren in 1660 in Palermo, Italië, was een prominente componist in de barokperiode. Zijn bijdragen aan de muzikale wereld strekken zich uit over diverse genres, maar het is vooral zijn kerkmuziek die ons vandaag betovert. “Messa per il Santissimo Natale,” gecomponeerd in 1707, is een meesterwerk dat de tijd heeft doorstaan en ons meeneemt naar de kerstsferen met zijn majestueuze arrangementen en diepe spirituele resonantie.

Dirigent Antonio Magarelli, een gepassioneerde gids door de wereld van klassieke muziek, leidt ons met meesterschap door dit kerstelijke meesterwerk. Zijn toewijding aan het vangen van de essentie van Scarlatti’s compositie komt tot uiting in de subtiele nuances en levendige uitvoeringen. Magarelli weet als geen ander de tijdloze schoonheid van deze muzikale vertelling tot uiting te brengen.

Cappella Musicale Corradiana, ons gewaardeerde orkest, voegt een extra laag van schoonheid toe aan deze ochtend. Met precisie en gevoeligheid brengen ze de muziek tot leven, waardoor een atmosfeer ontstaat waarin de grenzen tussen het heden en de barokke tijd vervagen. Laat u meevoeren door de verfijnde klanken van dit getalenteerde gezelschap, dat met passie de muzikale erfenis van Scarlatti voortzet.

Het stuk opent met de feestelijke tonen van het Kyrie, gevolgd door het Gloria, Credo, Sanctus en Agnus Dei, elk een prachtige weerspiegeling van Scarlatti’s meesterschap. De compositie neemt ons mee op een reis door emoties, variërend van vreugdevolle jubelzang tot contemplatieve sereniteit, waardoor het kerstverhaal in al zijn diepte en pracht wordt verteld.

Cappella Musicale Corradiana, onder leiding van Antonio Magarelli, voert deze kerstsymfonie uit met een indrukwekkende balans tussen grandeur en subtiele emotie. Laat u onderdompelen in de tijdloze klanken van Alessandro Scarlatti, die vandaag de ruimte vullen met de geest van Kerstmis.

Geniet van deze bijzondere ochtend vol betoverende klanken en laat de kerstvreugde in uw hart stralen.

Veel luisterplezier!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *